Ree gevangen...

Gisteren vingen medewerkers van het Natuurhulpcentrum een in een omheind stuk bos vastgelopen ree.

Gisteren kregen we een oproep over een ree dat vastgelopen was in een omheind stuk bos. Enkele medewerkers gingen snel een kijkje nemen.

Jaarlijks krijgen we een honderdtal van dergelijke oproepen. 's Nachts, wanneer de reeën actief zijn en op zoek gaan naar voedsel gebeurt het dat reeën binnen omheiningen terechtkomen. 's Morgens worden de mensen wakker, auto's rijden weg, honden beginnen te blaffen,... De reeën raken dan zo in paniek, dat ze de weg naar buiten niet meer terugvinden

In het bos werd een lang net gespannen, waar het ree werd ingedreven. In dit net loopt het ree zich dan volledig vast. Omdat deze dieren verschrikkelijk stressgevoelig zijn, plaatsen we het zo snel mogelijk in een donkere kist, waarin ze wat kunnen kalmeren. Bovendien ligt in deze kist een "reedeken". In dit deken hebben al tientallen reeën gelegen, waardoor het deken doordrongen is van reegeur. Hierdoor wordt het dier nog rustiger.

Snel werd naar een nabij gelegen stuk bosgebied gereden, en kon het ree terug vrijgelaten worden.

In onderstaand filmpje zie je hoe het vangen in zijn werk ging...

Ree gevangen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..