Ree in de put...

Deze ochtend is een team van het Natuurhulpcentrum uitgereden om een jong ree uit een benarde situatie te bevrijden.

We kregen omstreeks 10.00u een melding van buurtbewoners van de Drie Eikenweg in Dilsen dat er een ree in een diepe put gesukkeld was. Ze hoorden al een poosje het gejammer van het jonge dier en toen ze een kijkje gingen nemen deden ze de ontdekking.

Onze ploeg was snel ter plaatse en na enkele pogingen konden de medewerkers het dier uit te put hijsen. Het jonge ree was nat en een beetje vermoeid, maar verkeerde verder in een perfecte conditie. Daarom lieten onze medewerkers hem onmiddelijk vrij zodat hij zijn moeder weer kon gaan zoeken, want die was ongetwijfeld ergens in de buurt aant het toekijken.

We zijn er gerust in dat ze snel herenigd zijn maar zullen voor alle zekerheid toch nog eens een kijkje gaan nemen straks. Je weet maar nooit!
 

Ree in de put...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..