Ree in een tuin...

Namiddag kregen we een oproep uit Ellikom. Daar zat een ree vast in een omheinde tuin.

Twee jonge dierenvrienden hadden een ree ontdekt dat rondliep op het kerkhof van Ellikom. Ze slaagden erin het dier in hun eigen tuin te laten lopen. Die was stevig omheind en daar was het ree helemaal ingesloten. Het dier verschool zich tussen een haag en de draad, daar kon het wat tot rust komen. Ondertussen werd het Natuurhulpcentrum verwittigd.

Drie medewerkers kwamen ter plaatse en maakten een vangfuik met netten. Het ree werd in het net gejaagd en kon op die manier gemakkelijk gevangen worden. Omdat het ree niet gekwetst was kon het even later worden vrijgelaten. De twee enthousiaste dierenvrienden mochten mee om de weg te wijzen naar een nabijgelegen bos. Daar werd het bange ree vrijgelaten en kon het dier wat bekomen van de hele vangactie.

Het zijn drukke dagen voor onze medewerkers. Er komen dagelijks tientallen gekwetste dieren binnen, we moeten meermaals per dag dieren in nood gaan redden en natuurlijk moeten ook al de patiënten die in het Natuurhulpcentrum verblijven goed verzorgd worden. Daar hebben we onze handen mee vol. Daarom vragen we om gekwetste dieren zelf naar het Natuurhulpcentrum te brengen. We zijn immers niet in de mogelijkheid om alle dieren overal op te halen...

Ree in een tuin...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..