Ree krijgt zusje...

Een nieuw reekalfje dat binnengebracht werd in het Natuurhulpcentrum kon geplaatst worden bij ons eerste jong ree.

Enkele dagen geleden berichtten we op onze website over het eerste jong ree dat dit jaar werd opgevangen. Twee dagen later kregen we opnieuw een jong ree binnen. Het diertje, pas enkele dagen oud, lag midden op een drukke baan en had duidelijk hulp nodig. De vinders brachten het kalfje over naar het Natuurhulpcentrum.

Dat we zo snel na ons eerste ree een tweede binnenkrijgen, komt wel goed uit. Het is namelijk heel belangrijk dat jonge dieren tijdens het opgroeien met soortgenoten in contact komen. Op die manier wordt voorkomen dat ze "imprint" worden en zich gaan hechten aan hun menselijke verzorger. Gebeurt dit, dan wordt het heel moeilijk om ze nog terug vrij te laten in de natuur.

Om dit te voorkomen hebben we dit reekalfje direct in contact gebracht met het eerste zodat ze samen kunnen opgroeien. Positief voor beide diertjes dus!

Ree krijgt zusje...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..