Ree op bezoek...

Gisterenavond werd in Overpelt een ree gevangen dat in paniek een woonkamer was binnengelopen. Het ree kon na de vangst snel terug worden vrijgelaten.

Zoals al eerder te lezen was op onze website, moeten we in deze periode dagelijks de baan op om in tuinen vastgeraakte reeën te gaan vangen, om ze daarna in een naburig bos terug vrij te laten.

Gisterenavond echter kregen we een telefoontje uit Overpelt. Een ree was daar terechtgekomen in een woonkamer in de Over 't Waterstraat! Het dier zat in de achtertuin, en was om een of andere reden opgeschrikt en naar het huis toe gelopen. De deur van het huis stond open, en in volle paniek liep het ree de woonkamer binnen! Opgeschrikt vluchtten de bewoners naar buiten en namen ze contact op met het Natuurhulpcentrum.

Enkele medewerkers sprongen gewapend met enkele netten en een transportkist in de wagen om een halfuur later in Overpelt aan te komen. Buiten konden ze al gerommel en gestamp horen. Het ree liep net naast een grote dure vaas, en in de hoek van de kamer stond een flatscreen-tv. Geen ideale combinatie met een paniekerig ree... Bovendien had het ree een kleine wonde aan het gewei, waardoor heel de vloer onder de bloedspatjes zat.

Omdat de vloer van laminaat was, gleed het ree bij elke stap uit. Een voordeel voor ons, want zo kon het dier snel gevangen worden, zonder stukken te maken.

De wonde aan het gewei was gelukkig verwaarloosbaar, zodat het ree direct terug vrijgelaten kon worden.

Goede afloop, zowel voor het ree als de bewoners, al hebben die laatste nog heel wat poetswerk...

Ree op bezoek...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..