Ree uit kanaal gered...

Dankzij de brandweer van Hasselt kon gisteren een ree dat in het Albertkanaal rondzwom, snel gered worden...

Gisteren kreeg het Natuurhulpcentrum een melding van een zwemmend ree in het Albertkanaal te Genk. Reeën kunnen wel een beetje zwemmen maar het grote probleem zijn de steile wanden van het kanaal. Het dier kan nergens uit het water en raakt zo helemaal uitgeput. Onze medewerkers vertrokken onmiddellijk en toen ze toekwamen was ook de brandweer van Hasselt ter plaatse. Blijkbaar had ook al iemand de hulpdiensten verwittigd. De brandweermannen hadden hun motorboot al op het water en konden het dier snel uit het koude water vissen.

Het doorweekte en uitgeputte dier werd overgedragen aan onze medewerkers. Die onderzochten het dier ter plekke en plaatsten het in onze speciale reekisten, voorzien van een lekker warme deken. Korte tijd later was het ree terug droog en werd het terug vrijgelaten in de bossen van natuurgebied 'De Maten'.

Het bleek om een zogende reegeit te gaan en het dier had dus nog ergens een jong dat op haar wachtte. Dankzij het snelle optreden van de brandweermannen kon mamma ree en jong dus herenigd worden.

Album 'Ree kanaal Genk'

Ree uit kanaal gered...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..