Ree vast in draad...

Vanmiddag kreeg het Natuurhulpcentrum een oproep van twee jogsters. Die troffen tijdens hun jogroute in Gruitrode een ree aan dat vasthing in een draad.

Twee medewerkers gingen ter plaatse en slaagden erin het jonge dier snel te bevrijden. Het ree had waarschijnlijk over de lage schapenomheining willen springen maar bleef met een achterpoot vasthangen. De omheining maakt deel uit van een begrazingsproject in het natuurgebied Ophovenderheide.

Het merendeel van de afsluitingen voor de schapen bestaat uit horizontale schrikdraden, maar er stond ook een klein stukje fijnmazige afsluiting en juist daarin is het ree komen vast te zitten. Gelukkig bleek het dier niets gebroken te hebben en had het enkel wat stramme spieren overgehouden aan zijn avontuur. Het ree kon daarom onmiddellijk worden vrijgelaten.

Ree vast in draad...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..