Ree vast in poort...

Vanmiddag bevrijdden enkele medewerkers van het Natuurhulpcentrum een ree dat vast was geraakt tussen de spijlen van een poort.

Vanmiddag kwam een echtpaar uit Genk terug van vakantie. Bij het oprijden van hun oprit ontdekten ze een ree dat vast was geraakt tussen de spijlen van hun poort.

Snel namen ze contact op met het Natuurhulpcentrum. Enkele medewerkers sprongen in de wagen, op weg naar Genk.

Het gebeurt wel meer dat reeën in poorten vastraken. Wanneer ze om een of andere reden panikeren, willen ze door de poort lopen, maar omdat hun hoofd en schoudergordel veel smaller zijn dan hun bekken raken ze vastgeklemd. Omdat reeën erg stressgevoelig zijn en zelfs kunnen sterven van de schrik, moeten de dieren zo snel mogelijk bevrijd worden.

Het losmaken van deze dieren kan gelukkig gebeuren zonder materiële schade aan de poort toe te brengen. Wanneer de achterpoten wat naar achter getrokken worden, is het heel simpel om het ree uit zijn benarde situatie te halen.

In minder dan twee minuten was de klus geklaard, en kon het ree terug in een nabijgelegen bos worden vrijgelaten!

Album 'Ree vast in poort'

Dit ree was tussen de spijlen van een poort vastgeraakt, en kon niet meer weg. Enkele medewerkers van het Natuurhulpcentrum bevrijdden het dier.

Ree vast in poort...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..