Ree vast in poort bij centrale VMW...

Vandaag werden onze medewerkers opgeroepen om een ree te redden.
Het dier had zich vastgelopen tussen de spijlen van een poort bij de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening. (VMW)

Dit is een fenomeen dat we wel vaker zien.
Meestal belandt zo'n ree ergens in de bewoonde wereld en raakt het in paniek door bijvoorbeeld een blaffende hond of een auto.
Dan begint het meestal paniekerig te rennen zonder echt goed uit te kijken en ja dan botst zo'n dier wel eens stomweg tegen een poort.

In dit geval vonden 2 arbeiders van de VMW die een lek moesten dichten, het arme dier dat vast zat tussen de spijlen van hun toegangspoort.

Het lijkt zeer ernstig, maar valt eigenlijk heus wel mee. Een ree kan wel tussen de spijlen van zo'n poort door, alleen het bekken van het dier is te breed en daar blijft het dan natuurlijk ook mee vasthangen.
Het dier blijft dan gewoonlijk een hele poos vechten om los te geraken en raakt zodoende helemaal uitgeput.

Nadat het dier een anti-shock middel kreeg toegediend, was het dan ook slechts een kwestie van het dier in de tegengestelde richting uit te poort te slepen. Deze klus was dan ook snel geklaard.

Aangezien het ree geen ernstige verwondingen had opgelopen lieten we het vandaag nog los.

Ree vast in poort bij centrale VMW...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..