Reeën alom...

Elk jaar weten we dat het rond deze periode druk is met reeën vangen die in tuinen of bedrijventerreinen vastzitten. Ook dit jaar is het niet anders en dat merkten we zeker vandaag!

Deze morgen werden we gecontacteerd door de politie van Bilzen in verband met 2 reeën die vastzaten in een tuin. Onmiddellijk stuurden we enkele mensen naar Bilzen om deze dieren uit hun benarde situatie te redden. Reeën zijn namelijk zeer stressgevoelig en wanneer zij na een nacht op zoek naar voedsel, 's morgens ergens in een tuin staan met veel lawaai van vertrekkende mensen of blaffende honden, geraken zij helemaal in paniek en vinden de weg naar het bos niet meer terug. Veel tuinen zijn vaak omheind en het poortje dat open is vinden ze niet terug.

We waren nog niet vertrokken uit Bilzen of de politie van Tongeren belde met de melding dat er een ree vastzat op een bedrijfsterrein. Snel alles ingeladen vertrok diezelfde ploeg naar Tongeren om ook dit dier terug de vrijheid in te sturen.

Toen iedereen terug was, vertrokken enkele mensen naar Tremelo, opnieuw voor een ree dat vastzat in een tuin. Dit dier had echter niet het geluk om dadelijk terug vrij gelaten te worden aangezien het aan de achterpoot gekwetst was en niet meer optimaal kon functioneren. Het dier verblijft nu op onze Intensive Care voor verdere verzorging.

Alsof dit nog niet genoeg was moest er net na terugkomst van het vorige ree opnieuw worden uitgereden voor een ree vast in een tuin, deze keer in Diepenbeek. Dit dier was ook weer 's nachts in mensen hun tuin beland en 's morgens door lawaai in paniek geraakt waardoor het steeds weer de draad op en af liep, maar de uitgang niet meer kon vinden. Dit laatste ree kon in een nabijgelegen natuurgebied terug vrij gelaten worden.

Ten slotte moesten we deze avond nog voor een aangereden ree naar Genk, waar het dier langs de weg werd opgeraapt en meegenomen richting Opglabbeek. Dit dier heeft het jammer genoeg niet overleefd.

Reeën alom...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..