Reeën op militair domein...

6 maart 2011

Reeën op militair domein...

Zaterdag werden enkele reeën gevangen op het militair domein van Kleine-Brogel.


Al enkele maanden zorgen reeën op de militaire luchtmachtbasis van Kleine-Brogel voor problemen. Er gebeurden al verschillende ongevallen met militaire voertuigen, soms met ernstige gevolgen. De reeën bevinden zich ook alsmaar meer op de landingsbaan, wat ook voor gevaarlijke situaties kan zorgen.Om deze problemen op te lossen schakelden de militairen onze hulp in om een poging te doen de reeën te vangen.

Twintig medewerkers van het Natuurhulpcentrum werden bijgestaan door een tiental militairen om de reeën richting onze bijna 400m netten te drijven. Achter deze netten stonden enkele vangers verscholen opgesteld, om de reeën te vangen nadat ze in de netten terechtkwamen.

Eén voor één werden de bosjes uitgekamd om de daar verscholen reeën op te jagen. Uiteindelijk konden we enkele reeën in onze netten strikken. Deze dieren werden in een nabijgelegen natuurgebied terug vrijgelaten, zodat ze niet meer voor problemen kunnen zorgen.

Tijdens de zoektocht naar de reeën merkten we duidelijk dat het militair domein eigenlijk een prachtig natuurgebied is. We konden verschillende houtsnippen spotten, enkele zeldzame ransuilen, kruisbekken, hazen, verschillende soorten spechten,... Allemaal vinden deze dieren een veilig toevluchtsoord op het militair domein.

Beelden van de vangst mochten we niet maken, maar hieronder een klein filmpje van de vrijlating.

Reeën op militair domein...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!