Reeëndag...

Zaterdag kreeg het Natuurhulpcentrum 4 oproepen in verband met reeën.

De talrijke ree-oproepen, waar we een tijd geleden al melding van maakten zijn nog altijd niet gedaan. Vandaag bijvoorbeeld kregen we 4 oproepen.

's Morgens moesten we naar As. Daar liep een jong ree rond dat af en toe hard schreeuwde. Daar aangekomen hoorde we het dier inderdaad schreeuwen, maar erg veel was er waarschijnlijk niet aan de hand. Even zagen we het naast de moeder lopen, en het reetje kon nog perfect lopen en springen. Goed om even een kijkje te gaan nemen, maar meer konden en moesten we niet doen.

's Middags moesten we dan weer naar een bedrijf op het Industrieterrein van Opglabbeek. Al een tijdje zat daar een reebok binnen de omheining. Omdat het terrein maar liefst 5ha groot was, werd extra volk opgetrommeld. 

Het ree had zich verschanst tussen bramen en brandnetels. Onze medewerkers, die achteraf vol schrammen en builen stonden, konden het ree in het net gedreven worden. Snel werd het daarna terug vrijgelaten in een nabij gelegen natuurgebied. Van deze actie is hieronder een filmpje te zien.

Iets later hetzelfde verhaal. Enkele medewerkers moesten naar het Oost-Vlaamse Aalst om een ree te bevrijden dat vast zat in een groot privé-bos, en terwijl ze onderweg waren, kregen we in het Natuurhulpcentrum weer een oproep over een ree met 2 gebroken poten in Neeroeteren. Helaas moest dit laatste dier geëuthanaseerd worden...

Reeëndag...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..