Reiger gered uit boom...

Vanmorgen kregen we een oproep van enkele vissers in Opoeteren

Zij hadden een blauwe reiger gespot die hoog in een boom vasthing. Hoelang de vogel al ondersteboven hing was niet duidelijk. Twee medewerkers snelden de vogel ter hulp met ladder en klimmateriaal.

De reiger hing te bengelen op 15 meter hoogte in een spar. Zijn linkerpoot zat verstrikt in visdraad. Gelukkig kon de vogel snel losgesneden worden en bereikten zowel klimmer als reiger veilig de begane grond.

Bij aankomst in Opglabbeek bleek de reiger ernstig gewond te zijn aan zijn poot. Waarschijnlijk hing de vogel al enkele uren ondersteboven en heeft hij zijn spieren en gewrichten overbelast. Voorlopig verblijft de reiger op onze afdeling intensieve zorgen in de hoop dat de medicatie zijn werk doet.

Helaas worden we geregeld geconfronteerd met wilde dieren die het slachtoffer worden van rondslingerende visdraden. Daarom een warme oproep aan alle vissers: laat AUB geen haken, dobbers of draden rondslingeren in de natuur.

Reiger gered uit boom...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..