Ringslang gestoord in winterslaap...

Afgelopen weekend kreeg het Natuurhulpcentrum een telefoontje uit de Ardennen. In de buurt van Dinant waren enkele vakantiegangers de tuin van hun weekendhuisje aan het herinrichten.

Er moesten enkele struiken verdwijnen, maar onder een van de struiken vonden ze een kleine slang. De bewoners herkenden deze slang als een jonge ringslang. Deze reptielen konden ze in de zomer meerdere malen waarnemen in hun tuin.

Omdat ringslangen een winterslaap houden en de vinders niet wisten of ze het dier zomaar mochten vrijlaten, werd het Natuurhulpcentrum om raad gevraagd.

We besloten de ringslang te gaan ophalen en het in Opglabbeek te laten overwinteren. Er werd een vochtig terrarium klaar gemaakt met een grote waterpartij.

De ringslang zal op het Natuurhulpcentrum verblijven tot in het voorjaar, dan zal ze terug op de vindplaats worden vrijgelaten.

Ringslang gestoord in winterslaap...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..