River Cleanup Day

Nu zaterdag 19 september is het River Cleanup Day. Dan wordt er een grote schoonmaakactie gehouden van onze waterlopen en dat is nodig! Want elk jaar belandt er 8 miljard kilogram plastic in onze zeeën en oceanen, het grootste deel komt daar terecht via onze rivieren. Dit afval is niet alleen voor het milieu een grote ramp, ook voor de dieren die op die rivieren leven is al die plastic desastreus. 

Regelmatig krijgt het Natuurhulpcentrum meldingen van watervogels die het slachtoffer werden van zwerfvuil. Futen met visdraad rond hun poten, een zwaan met een blikje rond de snavel of een bever met een plastic zak rond zijn nek. Heel wat dieren kwetsen zich of sterven door het afval dat in onze natuur rondslingert. En daar kunnen we met z'n allen iets aan doen! Omdat voorkomen beter is dan genezen: je afval hoort in de vuilnisbak, niet in de natuur!

Omdat er helaas nog altijd teveel afval in onze rivieren terechtkomt, zullen zaterdag meer dan 20 miljoen mensen in 170 landen proberen hier iets aan te doen.  Zo organiseert River Cleanup dit weekend grote acties in Antwerpen, Gent, Brussel en Leuven. Maar ook gewoon bij jou in de buurt. Wil jij ook de handen uit de mouwen steken, registreer dan je eigen actie hier. De dieren zullen je dankbaar zijn!

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..