Rode reuzenkangoeroe gevangen...

26 september 2009

Rode reuzenkangoeroe gevangen...

Vandaag vingen enkele medewerkers van het Natuurhulpcentrum een rode reuzenkangoeroe. Het dier was bij een particulier ontsnapt.

Vanmiddag kregen we een telefoontje van de 101-centrale, met de melding dat er in Kinrooi een kangoeroe rondliep in een weide. Normaal gezien gaat het dan altijd om een benneth-wallaby. Deze kleine kangoeroesoort wordt geregeld als huisdier gehouden. Maar daar aangekomen bleek het om een rode reuzenkangoeroe te gaan! Dit is de grootste kangoeroesoort ter wereld, en de mannetjes kunnen tot maar liefst 80kg wegen! Ze hebben erg lange poten en springen soms 13m ver! Geen wonder dat ze durven te ontsnappen...

Omdat er een grote weg vlakbij was, moesten we erg snel zijn. Over de weide werd een net klaargelegd, en op het moment dat de kangoeroe hierover wilde springen, trokken we het net omhoog zodat het dier erin verstrikt raakte.

De poten werden bij elkaar gebonden, zodat het dier veilig tot in het Natuurhulpcentrum vervoerd kon worden.

Momenteel verblijft de reuzenkangoeroe bij ons in een rustig stukje bos om te bekomen van zijn "prison break", samen met een eerder gevangen benneth-wallaby. Daagt er geen eigenaar op, dan gaan we op zoek naar een dierenpark die het dier wil adopteren.

Rode reuzenkangoeroe gevangen...


Wil je dit artikel delen?

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!