Rode wouw terug vrij...

De rode wouw die enkele dagen geleden werd binnengebracht met vergiftigingsverschijnselen, kon vandaag worden vrijgelaten.

De rode wouw, gevonden in een veld te Elen, heeft slechts enkele dagen op onze spoedafdeling moeten verblijven. Het dier dat binnenkwam met duidelijke vergiftigingsverschijnselen kreeg tegengif toegediend. De antistoffen deden bijzonder goed werk en de bijkomende medische zorgen hebben ervoor gezorgd dat deze prachtige roofvogel op zeer korte termijn terug gezond was.

Het dier was bijzonder stressgevoelig en steeds als een dierenverzorger een kijkje nam in zijn kooi, liet de wouw zich plat op zijn buik vallen en liet hij zijn kop scheef hangen. Maar wanneer we vanop een afstand stiekem de kooi in de gaten houden, merken we dat de vogel even later rustig rondwandelt in zijn kooi.

Vanmiddag werd besloten de behandeling van de wouw af te ronden en het dier niet langer dan noodzakelijk in gevangenschap te houden. We zochten een mooie plek uit in de buurt van een groot natuurgebied en daar werd deze zeldzaamheid terug vrijgelaten. De wouw ging opnieuw plat op zijn buik liggen, maar enkele seconden later kiest hij klapwiekend voor het luchtruim. We zien hem in de verte nog enkele rondjes draaien. Belaagd door enkele kraaien zien we hem uiteindelijk aan de horizon verdwijnen. Hopelijk blijft deze vogel vanaf nu gespaard van vergif, kogels, hoogspanningsdraden, windturbines,...

Kijk hieronder naar een filmpje van de vrijlating.

Rode wouw terug vrij...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..