Roedel wolven in het natuurhulpcentrum

Gisterenavond kwamen er acht poolwolven binnen in het Natuurhulpcentrum. De dieren waren op doortocht van Tsjechië naar China. Bij een 'overstap' op Schiphol in Nederland stelden de inspecteurs vast dat een van de dieren een erg gekwetste poot had. Het dier had zijn drinkbak stukgebeten en zijn poot gekwetst aan de scherven maar onderweg ging het mis en moesten de dieren in alle spoed opgevangen worden. Het Natuurhulpcentrum bood de oplossing.

Poolwolven zijn de grootste wolven die op de wereld voorkomen. Een volwassen mannetje kan in extreme gevallen tot 80 kilo wegen. Ze leven in groepen van 7 tot 10 dieren, een roedel. In het Natuurhulpcentrum kwam gisterenavond zo een roedel binnen.

De acht wolven waren op doorreis van Tsjechië naar China maar op de luchthaven van Schiphol (Nederland) bleek een van de wolven zich gekwetst te hebben aan een drinkbak van de transportkist. Ze had een snee opgelopen aan een poot en werd door een lokale dierenarts verdoofd en verzorgd. Een verdoofd, gewond dier kan niet verder reizen dus moest er tijdelijk opvang gevonden worden voor deze prachtige dieren. Het is belangrijk dat in een roedel alle dieren samen blijven om de hiërarchie in de groep niet te verstoren en in dit geval het gewonde dier op haar gemak te stellen. Daarom werd beslist om alle wolven naar Opglabbeek over te brengen.

Om tien uur 's avonds kwam de eerste groep met zeven wolven aan en tegen middernacht volgde de gewonde wolf. Ondertussen is deze wolf bekomen van de verdoving en kan ze rustig herstellen onder het toeziend oog van de rest van haar roedel. In de loop van de week zullen de dieren doorreizen naar de Chinese dierentuin waar ze verwacht worden.

Roedel wolven in het natuurhulpcentrum

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..