Roodkeelduiker met visnet

Begin deze week werden we gecontacteerd door een oplettende vogelspotter. Hij zag in het weekend in Lanaken een roodkeelduiker in de problemen zitten. Het dier had een stuk net rond zijn bek en nek. De vogel was versuft en dook ook niet meer normaal weg.

Foto: Peter Gabriëls 

Deze ochtend gingen we ter plaatse maar vonden we de vogel niet. Later die dag werden we opnieuw gecontacteerd door een visser die we deze ochtend spraken en vroegen om een oogje in het zeil te houden. De roodkeelduiker was terug opgedoken. Enkele medewerkers gingen opnieuw ter plaatse en konden het dier met succes vangen.

Het net werd intussen met succes verwijderd. Het dier zal een nacht bij ons blijven zodat hij kan opwarmen en morgen zullen we hem naar onze collega's van VOC Oostende brengen waar ze over de nodige ervaring en accommodatie beschikken om de roodkeelduiker de beste kans op overleven te geven. N

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..