Roofvogelnieuws...

9 januari 2007

Roofvogelnieuws...

Afgelopen dagen kregen we weer heel wat roofvogels binnen om verschillende redenen.

Het weekend eindigde in mineur voor ons, want er werd opnieuw een geschoten buizerd binnengebracht. Het kadaver van deze beschermde vogel werd gevonden langs de Grote Nete te Hechtel-Eksel.

Omdat we in deze periode van het jaar extra voorzichtig zijn, worden alle roofvogels even onder de röntgenmonitor bekeken. Bij dit exemplaar vonden we een hagelbolletje, diep in de schedel.

Vervolgens kregen we een oproep uit Tongeren. Daar hing een roofvogel vast met riempjes in een boom. Gelukkig kon de woestijnbuizerd snel verlost worden, want het dier hing er al van gisteren te bengelen.

Vanmiddag vingen we ook nog een slechtvalk op uit Maasmechelen. De jonge roofvogel had een wonde aan de rechter vleugel en was graatmager. De vogel draagt een wetenschappelijke ring uit Stockholm en heeft er dus een lange reis opzitten.

De slechtvalk zal straks door onze dierenarts onderzocht worden. Hopelijk kunnen we dit prachtige dier na een revalidatie terug vrijlaten. Iets dat we met de woestijnbuizerd niet meer kunnen doen.

Deze vogel wacht momenteel op zijn eigenaar. Misschien moeten we die ook eerst een nachtje ondersteboven in een boom hangen, vooraleer hij z'n vogel terug krijgt...
 

Roofvogelnieuws...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!