Roofvogels terug vrij...

Hoogdag vandaag voor een groot aantal roofvogels! Maar liefst twaalf buizerds en drie torenvalken mochten deze morgen terug genieten van hun vrijheid.

De meeste van deze vogels werden enkele weken geleden in het Natuurhulpcentrum binnengebracht. Door het dik pak sneeuw en de zware vrieskou was het voor roofvogels erg moeilijk om voldoende prooidieren te vinden, waardoor veel vogels verzwakten.

In onze Intensive Care-afdeling kregen de buizerds de kans om aan te sterken en terug op krachten te komen. Na nog een week in de grote vliegkooien was het dan vandaag tijd voor hun vrijlating in een nabijgelegen natuurgebied. Elke vogel werd nog voorzien van een wetenschappelijke voetring, in de hoop later te achterhalen hoe het met hen afgelopen is.

Op dit moment zitten nog een tiental blauwe reigers in het centrum. Ook deze waren slachtoffer geworden van de koude, en zullen vrij snel terug mogen vrijgelaten worden.
 

Roofvogels terug vrij...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..