Schaap gevangen...

Vanmorgen kregen we een dringende oproep van de politie van Genk. Een ontsnapt schaap zou gevaarlijk dicht bij de drukke E314 rondlopen.

Momenteel is het een relatief rustige periode in het Natuurhulpcentrum. De jonge dieren zijn bijna allemaal vrijgelaten, en het weer is nog te zacht om al koudeslachtoffers binnen te krijgen. Aan die rust kwam vanmorgen abrupt een einde toen we een telefoontje ontvingen van de politie van Genk. Zij werden opgeroepen door iemand die vlakbij de E314 een schaap zag rondlopen, en dit kon voor gevaarlijke situaties zorgen indien het dier op de autosnelweg terecht zou komen.

Toen we met een ploeg aankwamen, bleek het schaap al verdwenen te zijn. Met de hulp van de politie begonnen we de omgeving uit te kammen, en met succes. We konden het dier lokaliseren op een open veldje, maar het schaap had ons ondertussen ook in de gaten gekregen en zette het op een lopen. Rustig volgden we het dier dat zich een weg baande tussen huizen, stukjes bos en tuinen. Op een gegeven moment waren we het schaap kwijt, maar iets later vonden we het terug op een talud net naast de oprit van de autosnelweg tussen enkele braamstruiken!

Voorzichtig, zonder het dier te storen om te voorkomen dat het de oprit zou oplopen, spanden we iets verderop een net. Langzaamaan kropen we dichter, en het schaap verroerde geen vin. We konden zelfs zo dichtbij komen dat we het schaap aan de hoorns en poten konden vastgrijpen! Nu bleek dat het schaap zo een dikke vacht had, dat hij helemaal verstrikt was geraakt in de stekelige braamtakken en geen kant meer uit kon! Het kostte heel wat moeite om het schaap te bevrijden uit de takken, maar uiteindelijk konden we het dier toch veilig in onze jeep laden.

Momenteel zit het dier nog bij ons. We wachten nu twee weken tot een eigenaar zich komt aanmelden. Gebeurt dit niet, dan zoeken we zelf naar een nieuw baasje...

Schaap gevangen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..