Schandalige vossenvervolging!

Dit weekend werd een stroper betrapt die met 3 vossenklemmen bezig was aan een vossenburcht!

Deze week kregen we foto’s binnen van een natuurfotograaf die enkele leuke foto’s wilde maken van vossen in Kuttekoven (Borgloon). Groot was zijn ontsteltenis toen hij in de plaats van vossen een stroper voor zijn lens kreeg die met klemmen bezig was op een vossenburcht!

Komt een vos in zo een klem terecht, dan wacht hem een gruwelijke dood. Geregeld krijgen we in het Natuurhulpcentrum vossen binnen die zelfs hun eigen poten probeerden af te bijten om toch maar uit de klem te ontsnappen! Het is dan ook geen wonder dat het in Vlaanderen strikt verboden is om deze marteltuigen te gebruiken.

Spijtig genoeg blijven er mensen die zich hier niets van aantrekken en zichzelf boven de wet stellen. De foto's werden doorgestuurd naar het Agentschap voor Natuur en Bos, en ondertussen hebben al enkele personen de dader kunnen herkennen. Vogelbescherming Vlaanderen heeft klacht ingediend.

Album 'Stroper Kuttekoven 26032011'

Schandalige vossenvervolging!

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..