Schapen op de dool....

Vanmiddag kon het Natuurhulpcentrum, samen met de hulp van politiediensten, enkele ontsnapte schapen terug in hun weide drijven.

Enkele bewoners van de Nieuwstraat in Lanklaar keken vanmiddag raar op toen ze een kudde van 15 schapen door de tuinen zagen rondlopen. Twee dieren konden de bewoners zelf vangen, maar omdat de schapen erg dicht bij de drukke Rijksweg rondliepen, besloten ze de 101-centrale te contacteren.

Om gevaarlijke situaties te vermijden, namen de politiediensten contact op met het Natuurhulpcentrum. Normaal gezien vangen we geen landbouwhuisdieren op, maar in dergelijke gevallen maken we graag een uitzondering.

Enkele medewerkers konden de schapen, met hulp van de aanwezige agenten en omwonenden, rustig terug in de richting van hun weide drijven. Na enkele minuten was de straat weer veilig, en zaten de schapen al rustig terug te grazen in de weide, alsof er niets aan de hand was...

Schapen op de dool....

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..