Schattige stekelbolletjes

15 juni 2010

Schattige stekelbolletjes

Sinds twee weken worden er in het Natuurhulpcentrum geregeld jonge egeltjes binnengebracht. De kleine stekelbolletjes hebben om diverse redenen onze hulp nodig.

In totaal verblijven er momenteel 12 jonge egeltjes op onze intensive care. De meeste babyegels werden gevonden tijdens snoei- en opruimwerken in de tuin of werden door een kat of hond aangevallen. De kleine stekelbolletjes verblijven de eerste dagen steevast in onze couveuses. Daar krijgen ze om te beginnen een elektrolytenmengeling te drinken. Op die manier krijgen ze de eerste uren zeker voldoende suikers en zouten binnen.

Al snel schakelen ze over op speciale melk die ze met veel liefde krijgen toegediend door onze zorgouders. Langzaam leren we de mini egeltjes om zelf melk te drinken uit een schaaltje en dan is de omschakeling naar geweekte egelbrokken snel gemaakt. Op onze egelzolder worden de jonge egels verwend en groeien ze als kool. Eens de diertjes ongeveer een halve kilo wegen, worden ze terug vrijgelaten in de natuur.

Zoals je merkt is het grootbrengen van jonge egels allesbehalve gemakkelijk. Begin er dan ook nooit zelf aan. Wie een nest jonge egels ontdekt laat de diertjes best met rust, zeker als de moeder erbij is. Moet het nest om een of andere reden toch weg, breng dan moeder en kleintjes naar ons Natuurhulpcentrum.Schattige stekelbolletjes


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!