Simba, Ringo en Goliath op reis...

Grote dag vandaag voor Simba, Ringo en Goliath ! Onze drie leeuwenwelpen vertrokken naar hun nieuwe thuis in Zuid-Afrika .

Zoals bekend werden de drie leeuwtjes eind november bij een circus in beslag genomen , en overgedragen aan het Natuurhulpcentrum. Kleine schattige leeuwtjes groeien als kool , dus begonnen we snel met de zoektocht naar een goede opvangplaats , waar ze de rest van hun leven kunnen doorbrengen.

Net als voor de bekende Simba enkele jaren geleden, vonden we ook voor deze dieren een geschikte opvangplaats in Zuid-Afrika. Het Drakenstein Lion Park had net sterk uitgebreid en was bereid onze drie leeuwtjes een nieuwe thuis te geven . Simba, Ringo en Goliath komen terecht in grote omheinde gebieden , waar ze terug echte leeuwen kunnen zijn!

Wekenlang hadden we werk met het in orde brengen van allerlei vergunningen . Maar deze morgen was het dan eindelijk zover. Een gespecialiseerde firma voor het vervoeren van dieren kwam de drie welpen ophalen. Met behulp van enkele netten en een lekker stuk vlees werden ze in hun transporteerkisten gelokt . Van Opglabbeek rijden ze naar Heathrow , waar ze morgenvroeg het vliegtuig nemen naar Zuid-Afrika. De vlucht zelf wordt gesponsord door British Airways .
Als alles goed gaat komen de leeuwtjes morgenavond aan in Zuid-Afrika, en mogen ze snel hun intrek nemen in hun nieuwe verblijf !

We zijn erg blij dat we ook deze dieren een nieuwe gelukkige thuis kunnen geven. Dit was enkel mogelijk dankzij de steun van vele dierenvrienden , en we hopen natuurlijk dat we op hen mogen blijven rekenen !

Onze nieuwe leeuwenkooi is nu terug vrij voor het opvangen van weer andere probleemgevallen , en we hopen ook voor hen weer een goede oplossing te vinden!
 

Simba, Ringo en Goliath op reis...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..