Simba in Malawi...

Dagelijks krijgen we heel wat vragen over onze leeuw Simba die twee weken geleden naar Malawi is verhuisd.

We hebben eigenlijk alleen maar goed nieuws te melden. Zoals al eerder vermeld verliep het transport vlekkeloos, en kreeg Simba in Malawi een hartelijke ontvangst.

Ondertussen zit Simba al een tijdje in zijn grote buitenren, en doet hij het heel goed. Simba eet goed, geniet volop van het zonnetje, en het lijkt alsof hij zich al helemaal heeft aangepast aan zijn nieuw leven.

De bedoeling is dat Simba binnenkort kennis gaat maken met Bella, zijn toekomstige levensgezelling. Bella is een éénogige leeuwin afkomstig van een slechte dierentuin in Roemenië. De mensen van Born Free Foundation hebben Bella daar kunnen weghalen, om ze over te brengen naar het Lilongwe Wildlife Centre, waar Simba nu dus ook verblijft.

Simba werd voor zijn verstrek gevasectomeerd, zodat er geen nakomelingen kunnen komen, er zijn immers al probleemleeuwen genoeg. We hopen dat beide dieren snel samengevoegd kunnen worden, en ze een nieuwe gelukkigere toekomst tegemoet gaan!

Kijk hieronder naar twee filmpjes van het hele transport.

Simba naar Malawi! from Natuurhulpcentrum Opglabbeek on Vimeo.

Simba in Malawi...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..