Simba onder het mes...

Vandaag hadden onze dierenartsen hun handen vol met het uitvoeren van een operatieve ingreep bij Simba, onze leeuw.

Simba werd door de Franse dierenbeschermingsorganisatie 'Fondation 30 Millions d'Amis' gered van een miezerig leven in een aftandse circustrailer. De leeuw werd als noodoplossing in het Natuurhulpcentrum opgevangen en verblijft ondertussen al enkele maanden bij ons.

Ondertussen zijn we natuurlijk niet bij de pakken blijven zitten en hebben we voortdurend gezocht naar een nieuwe, definitieve, thuis. We hebben inmiddels onderhandelingen aangevat met de bekende dierenorganisatie 'Born Free Foundation' die Simba mogelijk een nieuwe thuis kan bieden in een Afrikaans opvangcentrum in Malawi.

Maar om in eender welk Afrikaans land terecht te kunnen met een circusleeuw vereist men een sterilisatie. Tijdens een operatieve ingreep werd vandaag de zaadleider van Simba onderbroken. Op die manier wordt voorkomen dat een ontsnapte leeuw in Afrika voor genetische vervuiling zou zorgen.

De ingreep verliep probleemloos en ondertussen ontwaakt Simba in zijn vertrouwde kooi.

Simba onder het mes...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..