Simba op reis...

Vanmorgen was het een drukte van jewelste op het Natuurhulpcentrum. De grote dag was aangebroken voor Simba, onze leeuw. Hij vertrekt vandaag naar Malawi.

Simba was slechts een paar maanden oud toen hij in een Franse dierentuin terechtkwam. Van daaruit werd hij al snel verkocht aan een dierentemmer. Die liet Simba jarenlang in een aftandse trailer zitten. Met veel geluk mocht hij een keertje in een omheinde ren buiten. Toen de eigenaar van Simba ook nog eens met de noorderzon verdween en hem op een boerderij achterliet, werd zijn toestand helemaal hopeloos.

Het was de dierenrechtenorganisatie '30 Millions d'Amis' die aan de noodrem trok en de Franse overheid inschakelde om een controle te doen. Op die manier kon '30 Millions d'Amis' ervoor zorgen dat Simba aan het Natuurhulpcentrum werd toevertrouwd.

Simba verbleef bijna 1,5 jaar in Opglabbeek maar ondertussen werd er gezocht naar een permanente verblijfplaats. Via de Britse organisatie 'The Born Free Foundation' werd een plek gevonden in het 'Lilongwe Wildlife Sanctuary' in Malawi. Daar zou hij een omheind terrein van 1,5 ha ter beschikking krijgen en zal hij kunnen kennismaken met zijn blind-date Bella, een leeuwin.

Born Free zorgde eveneens voor de 'fund raising' en slaagde erin de volledige reis en een escorte door Land Rover gesponsord te krijgen. Bovendien is het deze organisatie die ervoor zal zorgen dat het Lilongwe opvangcentrum in Malawi ook in de toekomst over voldoende middelen kan beschikken.

Vanmorgen kwam een konvooi van Land Rover (sponsor) Simba ophalen om hem naar de luchthaven van Schiphol te brengen. Van daaruit vertrekt zijn vlucht met Kenya Airways naar Malawi met een tussenstop in Nairobi. Onze dierenarts en hoofdverzorger reizen mee met hem. Morgennamiddag zal Simba en zijn crew aankomen op zijn eindbestemming: een prachtig opvangcentrum in het zonnige Malawi. Daar zal hij de rest van zijn leven kunnen genieten... dat heeft hij wel verdiend.

Leeuw Simba vertrekt naar Malawi from Natuurhulpcentrum Opglabbeek on Vimeo.

Album 'Simba nr Malawi'

Simba op reis...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..