Slachtoffer van zwerfvuil...

In het Natuurhulpcentrum komen vaak dieren binnen die het slachtoffer werden van zwerfvuil.

Meestal gaat het om watervogels die verstrikt zitten in rondslingerende visdraad of egels en vossen die met hun kop vastzitten in een leeg blikje hondenvoer. Deze keer echter werden we naar Genk geroepen. Daar vloog al enkele dagen een duif rond met een plastic zak aan haar poot. De zak deed dienst als parachute waardoor het voor de vogel erg moeilijk was om op te vliegen of zich te verplaatsen.

Buurtbewoners verwittigden ons gisteren dat de vogel op een vensterbank zat en zich probeerde te verstoppen. Twee medewerkers reden naar Shopping 2 in Genk en slaagden erin de vogel te vangen.

De zak werd verwijderd en de duif werd elders vrijgelaten. Hopelijk kijkt ze nu beter uit voor plastic zakken, maar nog beter zou het zijn als mensen wat minder rommel lieten rondslingeren...

Album 'Duif met plastic zak'

Slachtoffer van zwerfvuil...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..