Slang gevangen bij kleuterschool...

10 november 2006

Slang gevangen bij kleuterschool...

Vanmiddag werd er door onze medewerkers een slang gevangen te Lommel. Het exotisch reptiel van 50cm lang verschool zich onder een takkenhoop en werd opgemerkt door een buurtbewoner.

Die verwittigde onmiddellijk de politie. Zij riepen op hun beurt onze hulp in. Het dier, een ongevaarlijke koningsslang, kon gemakkelijk gevangen worden. Slangen zijn bij koud weer immers weinig actief, het zijn koudbloedige dieren.

Een koningsslang is dan wel niet giftig, de beet kan toch erg pijnlijk zijn. Volgens ons zijn slangen per defintie gevaarlijk, giftig of niet. Want mensen die zo'n serpent tegenkomen gaan soms rare dingen doen...

Zo werd de slang gevonden op slechts enkele meters van een kleuterschooltje. Gelukkig hebben de kinderen niets gemerkt van de hele interventie.

Hoe het dier in de takkenhoop terecht komt in onduidelijk. Koningsslangen zijn erg populair bij liefhebbers en mogen vrij verhandeld worden. Dit exemplaar heeft geluk gehad, want veel ontsnapte slangen overleven de koude wintertemperaturen niet.

De Lommelse slang verblijft voorlopig lekker warm én veilig in onze terrariumafdeling.

Slang gevangen bij kleuterschool...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!