Slang in je tuin

Gisteren kregen we een oproep uit de Genkse wijk Nieuwe Kempen. Daar had een buurtbewoner die rustig van de zon zat te genieten in zijn tuin, de schrik van zijn leven ervaren. In zijn ooghoek zag hij iets wit over zijn gazon kruipen. Toen de man keek, zag hij een slang van ruim 60cm door zijn tuin kronkelen.

Uit paniek belde hij het Natuurhulpcentrum die onmiddellijk een medewerker op pad stuurden om het reptiel te vangen. De man in kwestie was er ondertussen wel in geslaagd de slang onder een doos te vangen. Slangen zijn koudbloedige dieren die bij warme zomerdagen extra actief zijn. Gelukkig was de slang nog aanwezig toen onze slangenvanger van dienst ter plaatse kwam en kon het 'serpent' veilig gevangen worden.

De albino stierslang verblijft momenteel op de reptielenafdeling van het Natuurhulpcentrum. Het is niet duidelijk hoe het dier in de Genkse tuin terecht is gekomen. Vermoedelijk werd de slang als huisdier gehouden en is het dier ontsnapt, maar het is ook perfect mogelijk dat de slang gedumpt is omdat de eigenaar op vakantie vertrok...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..