Slechtvalk vliegt door fakkel

16 juni 2012

Slechtvalk vliegt door fakkel

Vanmiddag werd een jonge slechtvalk binnengebracht die wel heel vreemde verwondingen had. De vogel zou door een vlam gevlogen zijn en beschadigde daarmee zijn verenkleed aanzienlijk.

De jonge slechtvalk werd geboren op de industriële site van DSM in Nederland. Daar hangt al jaren een speciale nestkast voor slechtvalken. Het ging echter mis toen het jong een oefenvlucht maakte in de buurt van een fakkel. Bij DSM worden uitlaatgassen verbrand waardoor er een grote vlam ontstaat uit een hoge schouw.

De slechtvalk is door de vlam gevlogen waarbij zijn verenkleed ernstig werd beschadigd. Vooral de hand- en armpennen waren verschroeid. Juist deze veren heeft een vogel nodig om te kunnen vliegen. De vogel werd bij ons binnengebracht door een medewerker van de Nederlandse roofvogelwerkgroep. Die houden de broedende slechtvalken in Nederlands Limburg nauwlettend in het oog.

De jonge vogel zal lange tijd in het Natuurhulpcentrum moeten verblijven totdat zijn veren helemaal geruid zijn. Daarna zal de slechtvalk terug worden vrijgelaten op zijn geboorteplaats.

Slechtvalk vliegt door fakkel


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!