Sneeuwuil in badkamer

Vandaag moest een medewerker richting Antwerpen, de eigenaar van een sneeuwuil kon niet meer voor het dier zorgen en belde ons om hulp.

Ter plaatse aangekomen bleek de uil in een appartementje boven een café in het centrum van Antwerpen te zitten. De eigenaar had niet beter gevonden dan het dier in zijn badkamer te huisvesten. Langs de douche stond een houten blok waar het dier op kon zitten met er rond een laag schors, een drinkbak en een paar planten. De eigenaar zag er bij het begin het erg niet van in en ging zelfs nog in de douche met het dier in de kamer.

Gelukkig merkte de eigenaar uiteindelijk wel dat een sneeuwuil (met een spanwijdte van 1,50 m) niet in een badkamer van 3 op 4 meter te houden is en stond het dier dan ook aan ons af. Net op tijd blijkt want het dier is ondervoed en zal een tijdje bij ons moeten blijven om terug aan te sterken.

Haal zelf nooit zo een dier in huis, en als je het dan toch niet kan laten zorg dan wel dat je het op een goede manier kan verzorgen.

Album 'sneeuwuil Antwerpen'

Sneeuwuil in badkamer

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..