Sonja en Maggie doen het goed...

Sonja en Maggie, onze twee leeuwinnen, stellen het prima in hun nieuwe verblijf in Shamwari - Zuid-Afrika. Vandaag kregen we nog enkele foto's doorgestuurd die we jullie niet willen onthouden.

Zoals jullie op de foto's kunnen zien verblijven beide dames in een prachtig omheind stukje 'wildernis' van 1,5 ha groot. Hun nieuwe thuis, een opvangcentrum van de Born Free Foundation, staat vol met bomen, struiken, cactussen, grassen, kruiden,... en het was voor hen een hele sensatie om al die nieuwe geuren, vormen en indrukken in zich op te nemen. Hun verblijf beschikt natuurlijk ook over een nachthok en twee drinkplaatsen waar er voortdurend vers water te vinden is.

Na de lange reis duurde het enkele dagen voordat de leeuwinnen zich gesetteld hadden. Ook hun nieuwe verzorgers kennen ze ondertussen al goed. Zowel Sonja als Maggie hebben al gegeten en verstoppen zich het liefst in de schaduw van enkele struiken. De temperaturen in dat deel van Zuid-Afrika zijn zelfs voor 'Afrikanormen' heel warm. Niet te verbazen dus dat de zusjes niets liever doen dan luieren, zoals het echte leeuwen betaamt.

Let vooral ook op het prachtige uitzicht dat de dieren hebben over een gedeelte van het Shamwari Game Reserve, een privaat reservaat van 25 000 ha groot. we zijn er zeker van dat onze twee poezen hier een mooie toekomst tegemoetgaan en in de watten gelegd gaan worden. Dat hebben ze wel verdiend na al die jaren in een circus...

Album 'Sonja en Maggie SA'

Sonja en Maggie doen het goed...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..