Spreeuw vast op dak...

Medewerkers van het Natuurhulpcentrum bevrijdden een spreeuw die met zijn hoofd was vastgeraakt onder een dakpan.

In deze periode krijgen we dagelijks meldingen van vogels die tijdens het zoeken naar een geschikte nestplaats in de problemen zijn geraakt. Meestal gaat het dan om vogels die in schoorstenen terecht zijn gekomen, zoals bosuilen of kauwen.

Vanmorgen echter, bleek een spreeuw vast te zitten tussen de muur en een nokpan van het brouwerijmuseum in Bocholt. Waarschijnlijk was de spreeuw op zoek gegaan naar een nestplaats, en dacht achter de nokpan een geschikte plek gevonden te hebben. Helaas bleef hij vastzitten met zijn hoofd. Terwijl de spreeuw vasthing, werd hij dan ook nog eens aangevallen door enkele kauwen.

Enkele medewerkers vertrokken naar Bocholt en konden de spreeuw snel bevrijden. De vogel werd wel voor verdere verzorging meegenomen naar het Natuurhulpcentrum, maar mag waarschijnlijk morgen al terug vrijgelaten worden.

Album 'Spreeuw vast op dak'

Spreeuw vast op dak...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..