Steenmarter in bitume...

Vanmorgen om 9u moesten we dringend naar het centrum van Heusden-Zolder.

Arbeiders hadden gisteren als vloerbedekking van een terras vloeibare bitume gegoten. Toen ze vanmorgen weer op de werf aankwamen, bleek een onfortuinlijke steenmarter vast te zitten in de al deels hard geworden bitume.

Omdat de marter nogal agressief reageerde als er mensen in de buurt kwamen, namen de arbeiders contact met ons op.
In Heusden-Zolder aangekomen bleek het dier met zijn 4 poten en volledig onderlijf compleet vast te zitten in het smerige goedje. Het kon geen kant meer uit, maar bijten kon hij wel, dus trokken we dikke handschoenen aan om de marter heel voorzichtig los te trekken. Na heel wat gepruts lukte dit uiteindelijk, en konden we het dier meenemen naar het Natuurhulpcentrum.

Na onderzoek door onze dierenarts bleek de marter ook nog eens blind te zijn, vermoedelijk als gevolg van het contact met de bitume. Een blinde steenmarter kan onmogelijk overleven in de vrije natuur. We moesten het dier dan ook euthanaseren.

Wil je het Natuurhulpcentrum steunen, kom dan zaterdag of zondag, telkens van 14u-19u, naar onze mega-boekenbeurs! Ruim 20.000 oude en nieuwe(re) boeken worden tegen een spotprijs aangeboden!

Album 'Steenmarter in bitume 29/11/2012'

Deze steenmarter zat vast in bitume, en werd er door medewerkers van het Natuurhulpcentrum uitgehaald.

Steenmarter in bitume...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..