Steenmarters...

De laatste dagen komt het geregeld in de pers: steenmarterproblemen. Zo zag Touring het aantal oproepen voor steenmarterschade aan auto's verdubbelen op 5 jaar tijd.

Enkele decennia geleden nog was de steenmarter een bijzonder zeldzaam diertje dat je enkel kon vinden in het zuiden van Limburg. Ondertussen heeft de steenmarter zich over heel Vlaanderen verspreid.

De problemen die het diertje met zich meebrengt zijn te verdelen over 3 subgroepen:

* Schade aan auto's: steenmarters durven al eens isolatie onder de motorkap stuk te krabben of te bijten in kabels

* Schade op zolders: steenmarters wonen graag hoog en droog en kunnen zich nestelen op je zolder of vals plafond

* Schade aan pluimvee: steenmarters zijn roofdieren die wel een kip durven te doden.

Voor de eerste twee problemen zijn er goede afschrikmiddelen voorhanden. Die zijn te koop via onze winkel. Via deze link komt u onmiddellijk op de juiste pagina.

Problemen met pluimvee zijn te voorkomen door uw dieren te laten overnachten in een gesloten nachthok. Op die manier zijn uw kippen veilig voor vossen of steenmarters die 's nachts rondsluipen.

Steenmarters...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..