Stekelvarkens aangekomen...

Vannacht ontvingen we 7 stekelvarkens vanuit Tenerife.

Om half 2 vannacht ontvingen enkele collega's 7 stekelvarkens vanuit Tenerife op de luchthaven van Zaventem.

Stekelvarkens leven zowel in Afrika, Amerika/Canada, als in Europa (Italië en de Balkan). Ze hebben lange stekels die normaal altijd plat op het lichaam liggen, maar recht komen te staan ter verdediging tegen predatoren zoals leeuwen, wanneer deze proberen aan te vallen.

Op vraag van de Spaanse dierenrechtenorganisatie FAADA werden deze dieren opgevangen aangezien er een zoo in Tenerife de dieren in zeer slechte omstandigheden hield.

Na een zoektocht door FAADA bij verschillende opvangcentra in Europa beslisten we om de stekelvarkens een nieuwe thuis te geven. We hebben op het ogenblik enkele stekelvarkens en aangezien de dieren in groep leven kunnen we de groep gerust na enige tijd wat uitbreiden.

Vanaf vandaag zitten ze in een groot multifunctioneel verblijf, een hele aanpassing in vergelijking met hun krappe kale kooi vroeger, zoals je kan zien op de foto's.

Bij het loslaten in hun verblijf begonnen de dieren onmiddellijk te snuffelen en te genieten van hun nieuwe verblijf, iets waar iedereen gelukkig van wordt.

Album 'Stekelvarkens Tenerife'

Stekelvarkens aangekomen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..