Stinkend ree

5 mei 2012

Stinkend ree

In navolging van het vorige artikel over reeën moesten we gisteren op interventie naar Dessel.

Op het terrein van een waterzuiveringsinstallatie van Aquafin was een ree terecht gekomen in een slibbekken. Het dier was waarschijnlijk over het muurtje gesprongen en maakte toen een buiteling van 4m naar beneden. Op de bodem van het bekken lag een dikke laag slib. Dat heeft waarschijnlijk de val van het ree wat gebroken.

Twee medewerkers gingen ter plaatse. Het ree stond alert te kijken in een hoekje en spurtte weg toen onze medewerkers via een ladder het slibbekken betraden. Het dier had blijkbaar niets gebroken door de val, gelukkig maar. Met een groot schepnet slaagden ze erin het dier te vangen in de glibberige modder.

Met hulp van de aquafinmedewerkers kregen we het 30kg zware ree (25kg ree en 5kg modder) uit het bekken gehesen. Omdat het ree onder de stinkende smurrie zat werd het eerst zuiver gespoten met een tuinslang. Vervolgens reden we naar het dichtsbijzijnde bosgebied waar het stinkende ree werd vrijgelaten.

Ook onze medewerkers sprongen eenmaal in Opglabbeek onmiddellijk onder de douche en met heel veel douchegel werd de moddergeur verdreven.

Foto:Kris Van Baekel (medewerker Aquafin)

Stinkend ree


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!