Stoffige buizerd....

Vandaag werden onze medewerkers naar Lommel gestuurd. Daar zou in een glasrecyclagefabriek al drie dagen een buizerd rondvliegen.

De vogel bleef hoog in de gebintes zitten of probeerde via een lichtkoepel te ontsnappen. De vogel tot na het weekend in de hal laten zitten was geen optie, dus trokken vier medewerkers op vangactie.

Het bleek al snel dat dit geen gemakkelijke opdracht zou worden: de hal stond vol met sorteermachines en transportbanden en was wel 12m hoog. Veel hoger dan onze stokken van 9m dus moesten onze mensen op het dak van een kantoortje klimmen om een eerste keer het mistnet op te stellen.

De eerste vangpogingen mislukten en de buizerd bleek al snel door te hebben wat we van plan waren. Om de kansen te verhogen werd nog een mistnet opgesteld, bovenop de 'hefbrug' van het fabriek. Toen ook dit net niet resulteerde in een gevangen vogel werd er nog een derde, onbemande net opgehangen.

Het derde net had wel succes, want de buizerd meed duidelijk de plaatsen waar onze medewerkers zich klaar hielden met de netten. Na een vangactie van 2u kon de buizerd uiteindelijk verstrikt worden. Leuk detail was het vele stof dat alle machines bedekte, dat zorgde voor een heel bestoft vangteam :-)

De buizerd had duidelijk minder last van het stof en kon ter plaatse vrijgelaten worden.

Stoffige buizerd....

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..