Suikereekhoorn in beslag genomen...


In een dierenwinkel in Bree heeft de Lokale politie gisteren een suikereekhoorn in beslag genomen. Het dier zou al enkele maanden in een kooi in de winkel zitten om klanten te lokken.

Het houden van suikereekhoorns is echter in strijd met de zogenaamde zoogdierenpositieflijst. Sinds 2002 mogen uitsluitend zoogdieren die op deze lijst staan, gehouden en verkocht worden. De suikereekhoorn is daarin niet opgenomen omdat het een nachtdier is dat speciale huisvesting nodig heeft.

De suikereekhoorn of sugarglider is een buideldier dat frequent in Australië en Nieuw-Guinea voorkomt en korte afstanden kan vliegen. Het dier dat woensdagochtend in beslag werd genomen, was in Nederland aangekocht. Waarschijnlijk werd het daar in gevangenschap gekweekt.

Onze medewerkers gingen het diertje op vraag van de Dienst Dierenwelzijn en Volksgezondheid ophalen in Bree. We zullen nu zoeken naar een goede definitieve bestemming voor het buideldiertje.
 

Suikereekhoorn in beslag genomen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..