Suikereekhoorns naar de Zoo van Antwerpen...

Enkele suikereekhoorns mochten gisteren vertrekken naar de Zoo van Antwerpen.

Eind vorig jaar werden in het Natuurhulpcentrum enkele suikereekhoorns opgevangen. Suikereekhoorns zijn beter bekend onder de naam vliegende eekhoorns, hoewel ze met onze inheemse rode eekhoorn eigenlijk niets te maken hebben. Het zijn namelijk kleine buideldiertjes die tussen hun voor- en achterpoten een vlies hebben, waarmee ze lange glijvluchten kunnen maken om bijvoorbeeld aan roofdieren te ontsnappen. Oorspronkelijk komen ze, zoals de meeste buideldieren, voor in Australië, maar in Europa worden ze soms als huisdier gehouden.

De dieren kregen bij ons een leuke kooi in de quarantaine-afdeling met veel klimmogelijkheden. Er werden meststalen opgestuurd naar het labo voor parasitologisch en bacteriologisch onderzoek. Gelukkig moesten de suikereekhoorns niet heel lang bij ons blijven, want gisteren mochten ze verhuizen naar de Zoo van Antwerpen. Daar krijgen ze een prachtig verblijf in de nachtdierenafdeling.

We zijn natuurlijk erg blij dat de Zoo ons helpt om dergelijke dieren een nieuwe thuis te geven!

Suikereekhoorns naar de Zoo van Antwerpen...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..