Dierentaxi

Een rit die dierenlevens redt...

Een taxi voor wilde dieren?

Het is voor onze personeelsleden en vrijwilligers onmogelijk om alle gemelde dieren overal te gaan ophalen. In eerste instantie vragen we mensen die een ziek dier melden om het zelf bij ons binnen te brengen. Onze ruime openingsuren helpen daarbij. Vooral tijdens de drukke periode (april-september) kunnen we onze eigen mensen en voertuigen enkel missen voor zeer dringende of moeilijke interventies of indien het gaat om gevaarlijke dieren.

Indien de melders van een ziek dier echt onmogelijk het dier zelf naar het Natuurhulpcentrum kunnen brengen, kunnen we een beroep doen op onze dierentaxi's.

Taxichauffeur voor het Natuurhulpcentrum houdt in dat je met eigen vervoer gesignaleerde dieren gaat ophalen en naar het centrum brengt. De dieren zitten reeds in een doos en hoeven dus niet meer gevangen te worden. Dit is vrijwilligerswerk en helaas is ons centrum niet in staat uw vervoersonkosten te vergoeden.

Hoe taxichauffeur worden?

Interesse?
Graag ontvingen wij van u onderstaande gegevens:

  • Naam, adres, telefoonnummer, gsm
  • Regio / gemeentes waarbinnen u dieren kan ophalen
  • Tijdstippen waarop we u kunnen opbellen bijv. indien u werkt van ma-vrij tot 17u, geef ons dan door: beschikbaar in weekend + weekdagen na 19u

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..