Teske...

Sinds vorige week heb ik er een vriendinnetje bij… En ik heb haar Teske gedoopt. Teske is een zes maanden oude Duitse herder. Onlangs was immers één van mijn honden overleden. Shiva de Saarloos-wolf was bijna vijftien jaar oud geworden en aan alles komt een eind. Met veel pijn in mijn hart heb ik haar het definitieve spuitje moeten laten zetten. En als ik dan enkele dagen laten een beetje treurig op internet naar puppie honden zit te kijken vind ik een leuke foto van een zes maand oud herdertje. Ik ben onmiddellijk verkocht. Dezelfde avond nog ben ik naar Ham gereden en heb het hondje gekocht. Ik had geluk want ik kon zowel haar papa als haar mama zien en dat is belangrijk als je een jong hondje koopt. Na twee dagen zijn we al dikke vrienden. Ze wijkt geen meter van mijn zijde. We hebben al samen televisie gekeken en ik heb haar al een uitgebreide rondleiding doorheen het Natuurhulpcentrum gegeven. Samen met de andere honden zal zij immers de bewaking moeten doen. En dat valt voorlopig nog wat tegen. Teske blaft op alles… Ze heeft de halve nacht geblaft op een neusbeer die ze van uit haar kooi kon zien. De andere helft van de nacht heeft ze gejankt… Natuurlijk mist ze haar ouders. Voor de rest gaat alles naar wens, op een klein detail na… Dat detail is bruin en stinkt nogal, én lag onder mijn bureau. En dan is er nog mijn collega Dries die de plas achter zijn bureau aan mijn hondje toeschrijft, maar daar heb ik toch mijn twijfels over…

Sil Janssen

Teske...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..