Tijger 'love'

Sinds vorige week baten we een relatiebureau uit voor tijgers...

Er staat binnenkort een 'grote poezenverhuis' op de agenda. We proberen immers twee tijgers te plaatsen in een dierentuin in Engeland. Die hebben een groot en splinternieuw verblijf gebouwd. Het Natuurhulpcentrum huisvest momenteel 4 tijgers: 2 vrouwtjes en 2 mannetjes, die zitten momenteel allemaal in aparte kooien.

Maar om ze in Engeland te kunnen plaatsen, moeten we 2 tijgers samen kunnen zetten. En met tijgers wil dat nog al eens moeilijk zijn, want anders dan leeuwen zijn tijgers echte eenzaten. Maar... we plaatsten een knappe vrouwtjestijger in een kooi naast Tango, een oudere tijgerman. Tango zat al vijftien jaar zonder gezelschap en had in eerste instantie weinig interesse.

Van vrouwelijke zijde was er heel duidelijk interesse. Het vrouwtje riep op het mannetje, ging op haar rug liggen en rolde van plezier bij het zien van Tango. En na enkele dagen kreeg ook Tango zin in een wulpse tijgerpoes. Als we de dieren voor het eerst samen laten, staan we bewapend met waterslangen en brandblussers rond de kooi om in te grijpen als het mis zou gaan. Maar het gaat niet mis. De dieren vinden elkaar superleuk maar we moesten hun verliefdheid even onderbreken. Want nu moet Tango onder het mes. We willen immers geen jonge tijgertjes krijgen. Het lijkt misschien sadistisch om Tango te castreren, maar het is de enige manier om deze twee tijgers een mooie toekomst te bieden.

Foto: Tijgervrouwtje

Tijger

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..