Tijger Sandro mankt...

 De voorbije dagen merkten onze dierenverzorgers dat tijger Sandro mankt. Enkele maanden geleden moesten we Sandro al eens verdoven wegens een ingegroeide nagel en werden alle nagels grondig geknipt. Een nieuwe ingegroeide nagel zou dus onwaarschijnlijk zijn.

We trommelden dierenartsen Stef en Matty op om Sandro aan een grondig onderzoek te onderwerpen. Niet zo evident bij een 200kg zware poes met vlijmscherpe tanden, dus werd het verdovingsgeweer bovengehaald om Sandro te verdoven. Normaal gezien komt Sandro zonder problemen naar onze dierenarts als we hem roepen, maar toen Sandor het verdovingsgeweer opmerkte werd hij heel zenuwachtig. Ongetwijfeld herinnerde hij zich het geweer van de vorige keer! Gelukkig lukte het dierenverzorger Stijn om Sandro in het nachthok op te sluiten, zo we hem toch makkelijk konden verdoven.

Hoogstwaarschijnlijk heeft Sandro zijn poot verstuikt bij het afspringen van zijn slaapplaats. De volgende weken zullen we ontstekingsremmers verstoppen in een lekker stukje vlees, en zal de poot nauwlettend in de gaten worden gehouden. We verwachten dat het probleem dan opgelost zal zijn.

Kijk hieronder naar een filmpje van de actie!


Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..