Tijger Sandro op reis...

Herinnert u zich Tijger Sandro nog? Die werd samen met zijn gezellin Carla in 2019 gered uit een verlaten en failliete dierentuin in Spanje. Helaas leed Carla aan een ongeneeslijke oogziekte en moest ze geëuthanaseerd worden. Met Sandro ging het gelukkig wel goed en achter de schermen werd er naarstig gezocht naar een nieuwe thuis voor de prachtige tijger. Zoals altijd bij mannelijke katachtigen was het erg moeilijk om een geschikte locatie te vinden. Een opvangcentrum in de Verenigde Staten had al aangeboden om Sandro een nieuwe thuis te geven, maar door Corona kon dit niet doorgaan. 

De oplossing kwam er dankzij de steun van de Born Free Foundation. Sandro kon terecht in het Centro Recupero Animali Selvatici Grosseto! Daar liet de Born Free Foundation een prachtig verblijf bouwen en ze nemen de levenslange zorgkost voor hun rekening! Het transport deden we zelf. Enkele van onze voertuigen zijn gekeurd voor lange diertransporten.

Na een rit van 16u kon Sandro gezond en wel worden afgeleverd in Italië. Nu kan Sandro genieten van een welverdiend ''pensioen' in zijn persoonlijk  splinternieuw tijgerverblijf. We zijn dan ook erg blij dat Sandro nu eindelijk een mooie, nieuwe thuis heeft gevonden. En wij zijn blij dat ons grootste verblijf voor katachtigen is vrijgekomen. Want de wachtlijst van dieren die hulp nodig hebben, is lang... 

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..