Tijger Tango verhuist...

27 mei 2010

Tijger Tango verhuist...

Circustijger Tango, die al sinds november 2009 in ons opvangcentrum verblijft, heeft een nieuw verblijf gekregen.

De twee mannetjestijgers, Tango en Ginger, werden destijds in Bree in beslag genomen door de overheid. De openbare veiligheid was toen in het gedrang aangezien beide dieren in een te krappe en gammele trailer verbleven.

Omdat de twee tijgerbroers met elkaar vochten moesten ze in het Natuurhulpcentrum in allerijl apart worden gehuisvest. Tijger Ginger kreeg een grote buitenkooi en Tango kreeg twee grote binnenkooien ter beschikking. Met de zomer in het vooruitzicht heeft onze technische dienst afgelopen weken hard gewerkt om de bestaande Balak-kooi om te vormen tot tijgerkooi.

Zo werd er een stevig nachthok gemaakt met stalen deuren die vanop afstand bediend kunnen worden. Als laatste stap moest er nog een stalen net over de kooi worden gespannen. De firma Huck nv zorgde voor een roestvrij stalen net dat over de kooi werd gespannen. Deze week werd Tango verdoofd en overgebracht naar zijn nieuwe kooi. Tijdens de verdoving werd bovendien zijn poot onderzocht. Tango werd bij het circus door zijn broer aangevallen en in de poot gebeten. De wonde werd toen verzorgd en kon nu nogmaals geïnspecteerd worden.

Momenteel stelt Tango het prima, hij geniet vooral van de zonnige dagen, dan zoekt hij de warmste plekjes van de kooi op om te zonnen. Beide tijgers moeten voorlopig nog steeds bij ons blijven, totdat het gerecht uitspraak doet over de zaak.

Album 'Verhuis Tango'

Tijger Tango verhuist...


Wil je dit artikel delen?

 

Grijpt het bovenstaande verhaal u ook aan?

Bekijk dan via onderstaande knop hoe u het Natuurhulpcentrum kan steunen.
Zo kan u vandaag nog lid worden van het Natuurhulpcentrum. Dat kan nu eenvoudig online!