Tijgergenetkat in beslag genomen bij een dierenwinkel...

Gisteren heeft het natuurhulpcentrum een in beslag genomen tijgergenetkat opgevangen.

Op vraag van de cel leefmilieu van de federale politie, mochten we het dier ophalen in een dierenwinkel in Groot-Bijgaarden.
Er was eerst sprake van 2 tijgergenetkatten, maar het tweede dier was echter spoorloos.
Wellicht werd dit dier reeds verkocht.

Het dier werd te koop aangeboden op het internet, hetgeen verboden is.
De tijgergenetkat staat immers niet op de positieflijst die de overheid onlangs in het leven riep. Alle dieren op deze lijst mogen als huisdier bijgehouden worden, dieren die niet op deze lijst staan zijn in principe verboden.

Gisteren dan mochten we het overgebleven diertje ophalen bij de dierenwinkel in Groot-Bijgaarden. De dierenzaak had de afstandspapieren al getekend dus het diertje is nu defenitief van ons.

Tijgergenetkatten zijn Afrikaanse nachtdiertjes die zich vooral voeden met insecten, kleine knaagdiertjes, kleine vogeltjes en fruit.
Ze hebben een erg goed gehoor, kunnen zeer goed zien en zijn op de koop toe erg behendige klimmers.

Volgende week zal het diertje onderzocht worden door onze dierenarts en deze zal eveneens het geslacht bepalen.

Het spreekt voor zich dat we de schandalige praktijken van deze dierenwinkel absoluut afkeuren. Deze exotische dieren zijn absoluut niet geschikt als huisdieren omdat het nachtdieren zijn en omdat het simpelweg verboden is om ze als huisdier te houden.

Voor de dierenhandel en vele andere dierenzaken telt enkel het winstbejag zonder rekening te houden met de noden van zo'n dieren.
Helaas is dit geen alleenstaand geval en zitten er wellicht nog massa's dergelijke dieren in vele louche dierenwinkels.

Mocht je ooit iets dergelijks aantreffen in een dierenzaak en twijfel je aan de legaliteit? Aarzel dan zéker niet om ons een seintje te geven. Samen staan we sterker in deze ongelijke strijd.

Dus opnieuw de wijze woorden die we helaas al zo vaak moeten verkondigen:
"Exotische dieren zijn géén huisdieren!"

Wat er verder met het diertje gaat gebeuren is nog onduidelijk, maar u verneemt het als eerste op deze site.

Tijgergenetkat in beslag genomen bij een dierenwinkel...

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn tal van manieren om ons centrum te steunen, zoals: zelf de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger, oud papier, ijzer of kroonkurken voor ons verzamelen, dierenverzorger voor één dag worden, een rondleiding boeken, deelnemen aan onze activiteiten of gewoonweg lid worden..